Emilio Fidora – Venezia Pinot Grigio 2020
€11.99
Emilio Fidora – Venezia Pinot Grigio 2020
Classificatie: DOC Venezia
Herkomst: Veneto, Italië
Producent: Emilio Fidora
Druivenras: Pinot grigio
Werkwijze: Biologisch. In overgang naar biodynamische wijnbouw.
Vinificatie
Handgeplukte druiven vergist in roestvrijstalen tanks, met rijping op de lie gedurende 6 maanden
Type wijn
Frisse, ronde fruitige witte wijn
Smaakomschrijving
Fruitig en mineralig in de neus met toetsen van appel en witte bloemen. In de smaak is er rijp boomgaardfruit te vinden met een zacht mondgevoel.
Serveer temperatuur
8 -10 °C
Drinkadvies
Nu tot 2 jaar na de oogst
Te serveren bij: Geschikt als aperitief of te combineren met delicate voorgerechten of rijst- en pastagerechten met vis en zeevruchten, fazant, patrijs
Gegevens producent
Bio-pionier Emilio Fidora is al sinds 1978 gecertificeerd biologisch. Vandaag de dag staan ze bekend om hun zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Door de biologische manier van werken wil de producent de unieke eigenschappen van de geschikte druivensoorten, de grondsoort en het klimaat naar voren laten komen.
Gegevens gebied
Het wijngebied Veneto ligt in het noordoosten van Italië, tussen het Gardameer en Venetië. Al in de Romeinse tijd werd hier volop druiven geteeld voor wijn. Het wijngebied heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met de productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.
Beschrijving
Emilio Fidora – Venezia Pinot Grigio 2020
Classificatie: DOC Venezia
Herkomst: Veneto, Italië
Producent: Emilio Fidora
Druivenras: Pinot grigio
Werkwijze: Biologisch. In overgang naar biodynamische wijnbouw.
Vinificatie
Handgeplukte druiven vergist in roestvrijstalen tanks, met rijping op de lie gedurende 6 maanden
Type wijn
Frisse, ronde fruitige witte wijn
Smaakomschrijving van deze Venezia Pinot Grigio
Fruitig en mineralig in de neus met toetsen van appel en witte bloemen. In de smaak is er rijp boomgaardfruit te vinden met een zacht mondgevoel.
Serveer temperatuur
8 -10 °C
Drinkadvies
Nu tot 2 jaar na de oogst
Te serveren bij: Geschikt als aperitief of te combineren met delicate voorgerechten of rijst- en pastagerechten met vis en zeevruchten, fazant, patrijs
Gegevens producent
Bio-pionier Emilio Fidora is al sinds 1978 gecertificeerd biologisch. Vandaag de dag staan ze bekend om hun zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Door de biologische manier van werken wil de producent de unieke eigenschappen van de geschikte druivensoorten, de grondsoort en het klimaat naar voren laten komen.
Gegevens gebied
Het wijngebied Veneto ligt in het noordoosten van Italië, tussen het Gardameer en Venetië. Al in de Romeinse tijd werd hier volop druiven geteeld voor wijn. Het wijngebied heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met de productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.