Pier – Barbera d’Alba ‘Morosa 2016

15.95

Pier – Barbera d’Alba ‘Morosa 2016

Classificatie:
DOC Barbera d’Alba
Herkomst: Piemonte, Italië
Producent: Pier
Druivenras(sen): Barbera

Vinificatie
De druiven worden met strenge selectie met de hand geoogst,
waarna ze ontsteelt worden en zacht geperst. Fermentatie volgt
in RVS-tanks gedurende 10 dagen. Na fermentatie wordt de wijn
6 maanden gerijpt in tanks en nog 2 maanden op fles.

Type wijn: Volle, sappige rode wijn

Smaakomschrijving: Intense robijnrode kleur. Pruim, kers, braam.

Serveertemperatuur: 16-18 °C

Drinkadvies:
Nu tot 7 jaar na de oogst. Decanteren kan geen kwaad, maar is niet noodzakelijk.

Te serveren bij: Pasta met vleessauzen, pizza, gegrild rundvlees, hert, ree, zwijn.

Gegevens producent
Pier Paolo Grasso is de derde generatie die dit familiebedrijf voortzet. Hij
combineert de kennis van zijn opa en vader met moderne inzichten en creëert daarmee kwalitatieve en toegankelijke wijnen. Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. Hij bezit enkele van de best gelegen wijngaarden van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt.

Toen Dante Scaglione, de wijmaker van het beroemde Bruno Giacosa, erbij
betrokken raakte, is de kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja
verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Gegevens gebied
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië aan de voet (Pied) van de bergen
(Monte), in dit geval de Alpen en Apennijnen. Een dit gebied draait alles om lekker eten (truffels!) en prachtige wijnen! Beroemd om grote rode wijnen als Barolo en Barbaresco die gemaakt van nebbiolo en ook beroemde wijnen als Barberba d’Alba en Barbera d’Asti van de barbera druif. Door het relatief koele klimaat en de mooie nazomers, ondervinden de druiven een lang rijpingsseizoen en vindt de oogst vaak pas plaats in november.

Overige informatie
Morosa is de naam van de heuvel, waarop de druiven aangeplant staan. Deze
bevind zich in de gemeente Alba. Aan de overkant ligt de heuvel Moroso – op welke de witte druif Arneis aangeplant staat.

Deel dit op social media

Beschrijving

Pier – Barbera d’Alba ‘Morosa 2016

Classificatie:
DOC Barbera d’Alba
Herkomst: Piemonte, Italië
Producent: Pier
Druivenras(sen): Barbera

Vinificatie
De druiven worden met strenge selectie met de hand geoogst,
waarna ze ontsteelt worden en zacht geperst. Fermentatie volgt
in RVS-tanks gedurende 10 dagen. Na fermentatie wordt de wijn
6 maanden gerijpt in tanks en nog 2 maanden op fles.

Type wijn: Volle, sappige rode wijn

Smaakomschrijving: Intense robijnrode kleur. Pruim, kers, braam.

Serveertemperatuur: 16-18 °C

Drinkadvies:
Nu tot 7 jaar na de oogst. Decanteren kan geen kwaad, maar is niet noodzakelijk.

Te serveren bij: Pasta met vleessauzen, pizza, gegrild rundvlees, hert, ree, zwijn.

Gegevens producent
Pier Paolo Grasso is de derde generatie die dit familiebedrijf voortzet. Hij
combineert de kennis van zijn opa en vader met moderne inzichten en creëert daarmee kwalitatieve en toegankelijke wijnen. Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. Hij bezit enkele van de best gelegen wijngaarden van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt.

Toen Dante Scaglione, de wijmaker van het beroemde Bruno Giacosa, erbij
betrokken raakte, is de kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja
verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Gegevens gebied
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië aan de voet (Pied) van de bergen
(Monte), in dit geval de Alpen en Apennijnen. Een dit gebied draait alles om lekker eten (truffels!) en prachtige wijnen! Beroemd om grote rode wijnen als Barolo en Barbaresco die gemaakt van nebbiolo en ook beroemde wijnen als Barberba d’Alba en Barbera d’Asti van de barbera druif. Door het relatief koele klimaat en de mooie nazomers, ondervinden de druiven een lang rijpingsseizoen en vindt de oogst vaak pas plaats in november.

Overige informatie
Morosa is de naam van de heuvel, waarop de druiven aangeplant staan. Deze
bevind zich in de gemeente Alba. Aan de overkant ligt de heuvel Moroso – op welke de witte druif Arneis aangeplant staat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pier – Barbera d’Alba ‘Morosa 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.