Drie-gangen wild kerstdiner in 30 minuten klaar

Geplaatst op

3 gangen wild kerstdiner – Als de dagen korter worden, de eerste nevelen weer boven de velden hangen en het blad begint te kleuren dan begint er bij mij als jager iets te kriebelen: herfst en winter zijn namelijk de seizoenen dat we als jagers en wildbeheerders mogen oogsten van wat de natuur en de wildstand ons biedt. Jaarrond zijn we druk geweest met nestbescherming, het voorkomen van wildaanrijdingen, wildtellingen maar ook voorlichting geven aan het publiek dat onze mooie Veluwse bossen betreedt.

In deze laatste maanden van het jaar overlappen de verschillende jachtseizoenen op de verschillende wildsoorten elkaar en dat betekent dat hert, ree, zwijn, fazant, haas, houtduif en wilde eend volop vers verkrijgbaar zijn. En daar kan je, zeker voor de komende kerstdagen de lekkerste gerechten van maken!

Misschien sta je zelf graag in de keuken, en weet je wel raad met een hele reerug of een wildzwijnsbout. Of besteed je liever meer aandacht aan je gasten en wil je voor hele mooie kant- en klare producten van hoge kwaliteit gaan? Ik weet van mezelf dat ik na alle drukte ik mijn familie en vrienden graag iets lekker serveer dat me niet te veel tijd kost. Hieronder mijn tip voor een 3-gangen wild kerstdiner dat je in een 30 minuten op tafel kan zetten:

3-gangen wild kerstdiner, in 30 minuten op tafel

Voorgerecht: Hertencarpaccio

Per portie al gesneden en opgemaakt, je hoeft het alleen maar met het folie om te keren op een bord. Sprenkel vervolgens een mooie extra vierde olijfolie over de carpaccio, en doe hetzelfde met een mooie truffeldressing uit een knijpflesje. Garneer als laatste met wat geraspte Parmezaan en klaar ben je!

Tussengerecht: Wildbouillon

In principe al helemaal klaar, waar wat lekker is om te doen is een bakje met bospaddelstoelen kort te bakken in wat roomboter en een takje tijm. Druppel wat citroensap over de gebakken paddenstoelen en doe deze vervolgens in de bouillon en ook je tussengerecht is klaar om geserveerd te worden.

Hoofdgerecht: Veluwse wildstoof

Deze wildstoof gevuld met hert, haas en kalkoen hoef je alleen nog maar op te warmen in een pan. Garneren met een beetje fijngehakte peterselie en serveren met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes en rode kool. Ga uit van ongeveer 400 gram wildstoof per persoon.

Hopelijk heb je een beetje kunnen inspireren met een aantal lekkere gerechten.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk aansluitend op bovenstaande. Kijk maar eens in de webshop bij de categorie kant en klaar.

Ik wens je hele fijne en smakelijk wilde kerstdagen!

Groet, Leendert

Deel op
terug