veluwe wild

Vlees eten zonder schuldgevoel?

Geplaatst op

Wild afkomstig van onze mooie Veluwe heeft altijd vrij rond kunnen lopen en zijn eigen voedsel bij elkaar kunnen scharrelen. Dat proef je terug in het heerlijke vlees. En verantwoorder vlees eten dan dieren die zo een mooi en vrij leven hebben gehad kan in mijn ogen niet. Daarnaast worden de wildpopulaties op Veluwe volgens een plan beheerd: aantallen naar draagkracht van het gebied.

Onder andere voedselaanbod en beschikbare ruimte spelen daarin een rol. Dat houd in dat er ieder jaar een bepaald aantal door afschot uit de populatie worden gehaald. Ook weer niet lukraak maar met oog voor een natuurlijke leeftijdsdynamiek en sociale structuren binnen een groep dieren.

Wist je dat hert, ree en zwijn verschillende jachtseizoenen kennen? Zo worden zwijnen grofweg van 1 juli tot half maart bejaagd, edelherten van 1 augustus tot eind februari. En bij het ree is er zelfs nog verschil qua seizoen wat betreft mannelijk of vrouwelijk geslacht: de bokken van april tm september en de geiten van oktober tm maart. Het wildseizoen is dus eigenlijk nooit helemaal voorbij!

Duurzaam en eerlijk vlees dus, waar je thuis ook heel goed mee aan de slag kan gaan. Kijk eens in onze webshop voor de mooiste wildvleesproducten!

Met vriendelijke jagersgroet,
Leendert

Deel op
terug