Bonnet-Ponson – Champagne Premier Cru Brut

39.95

Bonnet-Ponson – Champagne Premier Cru Brut

Classificatie: AOC Champagne Premier cru
Herkomst: Champagne, Frankrijk
Producent: Bonnet-Ponson
Druivenrassen: 35% pinot noir, 35% pinot meunier, 30% chardonnay
Werkwijze: Biologisch sinds 2013

Vinificatie
Handmatige oogst, druiven 100% afkomstig van eigen wijngaarden. De vergisting vindt plaat in RVS (75%), beton (20%) en houten vaten (5%). De stille wijn rijpt 7 maanden op de lie, voordat de wijn in de fles gaat voor de 2e vergisting. Minstens 48 maanden flesrijping. Botteling zonder filtratie. 40% is reservewijn.

Type wijn
Frisse, rijke mousserende wijn.

Smaakomschrijving
In de neus wit fruit, citroenschil met aroma’s van brioche en geroosterde noten. Frisheid is de eerste perceptie, waarna kracht en structuur het overnemen.

Serveer temperatuur:
8-10 °C

Drinkadvies
Nu tot 3 jaar na dégorgement.

Te serveren bij:  Aperitief, oesters en andere schelpdieren. Gepocheerde en gerookte vis en bladerdeeghapjes.

Gegevens producent
Opgericht in 1862 en altijd in de familie gebleven. In de jaren 90 is meneer Bonnet getrouwd met mevrouw Ponson, zo zijn twee Champagne familiebedrijven samengegaan tot één. Cyril Bonnet is nu de 6e generatie wijnmaker. Bonnet-Ponson is een ‘Récoltant Manipulant’ dit houdt in dat alle wijn gemaakt wordt van eigen wijngaarden. Het wijnhuis ligt in Chamery in het westen van de Montagne de Reims. Sinds 2013 zijn ze biologisch gaan werken. Verder experimenteert Cyril veel en is druk bezig met vernieuwingen, met een focus op zo natuurlijk mogelijk werken.

Gegevens gebied
Champagne is het bekendste wijngebied voor mousserende wijn. De belangrijkste druiven hier zijn: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Naast de champagne zonder classificatie, bestaan er premier cru en grand cru champagnes. Dit zijn classificaties die gekoppeld zijn aan de wijngaarden van een bepaald dorp. En dus niet aan een wijngaard of een wijnhuis zoals in respectievelijk Bourgogne en Bordeaux. Druiven voor deze wijn komen uit de premier cru dorpen Chamery, Vrigny, en Coulomnes-la-Montagne.

Overige informatie
Deze Brut rijpt 48 maanden op de lie, voor een champagne is het minimum 15 maanden. Dit is dus een zeer lange rijping, wat zorgt voor meer complexiteit, zachtere bubbels en meer romigheid. De reserverwijn die elk jaar bij de wijn van het huidige jaar gaat, is blend van oude jaargangen, geblend op dezelfde manier als het solera systeem. In Frankrijk noemen ze dit réserve perpetuelle (perpetuele blending).

Deel dit op social media

Beschrijving

Bonnet-Ponson – Champagne Premier Cru Brut

Classificatie: AOC Champagne Premier cru
Herkomst: Champagne, Frankrijk
Producent: Bonnet-Ponson
Druivenrassen: 35% pinot noir, 35% pinot meunier, 30% chardonnay
Werkwijze: Biologisch sinds 2013

Vinificatie
Handmatige oogst, druiven 100% afkomstig van eigen wijngaarden. De vergisting vindt plaat in RVS (75%), beton (20%) en houten vaten (5%). De stille wijn rijpt 7 maanden op de lie, voordat de wijn in de fles gaat voor de 2e vergisting. Minstens 48 maanden flesrijping. Botteling zonder filtratie. 40% is reservewijn.

Type wijn
Frisse, rijke mousserende wijn.

Smaakomschrijving
In de neus wit fruit, citroenschil met aroma’s van brioche en geroosterde noten. Frisheid is de eerste perceptie, waarna kracht en structuur het overnemen.

Serveer temperatuur:
8-10 °C

Drinkadvies
Nu tot 3 jaar na dégorgement.

Te serveren bij:  Aperitief, oesters en andere schelpdieren. Gepocheerde en gerookte vis en bladerdeeghapjes.

Gegevens producent
Opgericht in 1862 en altijd in de familie gebleven. In de jaren 90 is meneer Bonnet getrouwd met mevrouw Ponson, zo zijn twee Champagne familiebedrijven samengegaan tot één. Cyril Bonnet is nu de 6e generatie wijnmaker. Bonnet-Ponson is een ‘Récoltant Manipulant’ dit houdt in dat alle wijn gemaakt wordt van eigen wijngaarden. Het wijnhuis ligt in Chamery in het westen van de Montagne de Reims. Sinds 2013 zijn ze biologisch gaan werken. Verder experimenteert Cyril veel en is druk bezig met vernieuwingen, met een focus op zo natuurlijk mogelijk werken.

Gegevens gebied
Champagne is het bekendste wijngebied voor mousserende wijn. De belangrijkste druiven hier zijn: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Naast de champagne zonder classificatie, bestaan er premier cru en grand cru champagnes. Dit zijn classificaties die gekoppeld zijn aan de wijngaarden van een bepaald dorp. En dus niet aan een wijngaard of een wijnhuis zoals in respectievelijk Bourgogne en Bordeaux. Druiven voor deze wijn komen uit de premier cru dorpen Chamery, Vrigny, en Coulomnes-la-Montagne.

Overige informatie
Deze Brut rijpt 48 maanden op de lie, voor een champagne is het minimum 15 maanden. Dit is dus een zeer lange rijping, wat zorgt voor meer complexiteit, zachtere bubbels en meer romigheid. De reserverwijn die elk jaar bij de wijn van het huidige jaar gaat, is blend van oude jaargangen, geblend op dezelfde manier als het solera systeem. In Frankrijk noemen ze dit réserve perpetuelle (perpetuele blending).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bonnet-Ponson – Champagne Premier Cru Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *