Emilio Fidora – Prosecco Spumante Brut
€14.75
Emilio Fidora – Prosecco Spumante Brut
Classificatie: Prosecco DOC
Herkomst: Veneto, Italië
Producent: Emilio Fidora
Druivenras: 100% glera
Werkwijze: Biodynamisch
Vinificatie
De hand geplukte druiven vergisten in roestvrijstalen tanks met geselecteerde gisten. Voor de tweede vergisting wordt de tankmethode gebruikt, met een tweede vergisting in een autoclave/druktank- en duurt minstens 8 weken, om een fijne mousse te creëren.
Type wijn
Fruitige, frisse mousserende wijn
Smaakomschrijving
Fruitig in de neus met aroma’s van appel, peren en bloesem. In de smaak proef je sappig wit fruit en wat citus. De mousse is vol en romig en bestaat uit veel kleine belletjes.
Serveertemperatuur
6-8°C
Drinkadvies
Bedoeld om jong te drinken, niet te lang bewaren dus!
Te serveren bij: Ideaal als feestelijk aperitief, antipasti, lunch, (wild)salades, mozzarella, sushi en sashimi, zeevruchten (oesters)
Gegevens producent
Bio-pionier Emilio Fidora is al sinds 1978 gecertificeerd biologisch. Vandaag de dag staan dit huis bekend om hun zuivere en elegante stijl wijnen van hoge kwaliteit. Door de biologische manier van werken wil de producent de unieke eigenschappen van de geschikte druivensoorten, de grondsoort en het klimaat naar voren laten komen.
Gegevens gebied Prosecco is een wijngebied vlakbij Venetië, waar bijna uitsluitend mousserende wijn wordt gemaakt van de glera druif volgens de tankmethode. Dit houdt in de dat de tweede vergisting in een tank is en niet in de fles zoals bij bijv. champagne of cava. Prosecco smaakt hierdoor extra fruitig en ongecompliceerd.
Overige informatie
Voor 2009 was Prosecco ook de naam van de druif. Hierdoor kon er overal in de wereld wijn worden gemaakt die Prosecco heette. Vaak was deze was moussered gemaakt door koolzuur in te spuiten en van zeer matige kwaliteit. Dit leidde tot een slechte reputatie van ‘echte’ Prosecco. Daarom hebben ze in 2009 de naam van de druif veranderd in glera, de oorspronkelijke naam en de naam Prosecco beschermd. Brut: Een droge stijl met slechts een heel klein beetje restsuiker, max 12 gram per liter. Spumante: Volledig mousserend, in tegenstelling tot frizzante wat lichtmousserend betekent
Beschrijving
Emilio Fidora – Prosecco Spumante Brut
Classificatie: Prosecco DOC
Herkomst: Veneto, Italië
Producent: Emilio Fidora
Druivenras: 100% glera
Werkwijze: Biodynamisch
Vinificatie
De hand geplukte druiven vergisten in roestvrijstalen tanks met geselecteerde gisten. Voor de tweede vergisting wordt de tankmethode gebruikt, met een tweede vergisting in een autoclave/druktank- en duurt minstens 8 weken, om een fijne mousse te creëren.
Type wijn
Fruitige, frisse mousserende wijn
Smaakomschrijving van deze Prosecco Spumante Brut
Fruitig in de neus met aroma’s van appel, peren en bloesem. In de smaak proef je sappig wit fruit en wat citus. De mousse is vol en romig en bestaat uit veel kleine belletjes.
Serveertemperatuur
6-8°C
Drinkadvies
Bedoeld om jong te drinken, niet te lang bewaren dus!
Te serveren bij: Ideaal als feestelijk aperitief, antipasti, lunch, (wild)salades, mozzarella, sushi en sashimi, zeevruchten (oesters)
Gegevens producent
Bio-pionier Emilio Fidora is al sinds 1978 gecertificeerd biologisch. Vandaag de dag staan dit huis bekend om hun zuivere en elegante stijl wijnen van hoge kwaliteit. Door de biologische manier van werken wil de producent de unieke eigenschappen van de geschikte druivensoorten, de grondsoort en het klimaat naar voren laten komen.
Gegevens gebied Prosecco is een wijngebied vlakbij Venetië, waar bijna uitsluitend mousserende wijn wordt gemaakt van de glera druif volgens de tankmethode. Dit houdt in de dat de tweede vergisting in een tank is en niet in de fles zoals bij bijv. champagne of cava. Prosecco smaakt hierdoor extra fruitig en ongecompliceerd.
Overige informatie
Voor 2009 was Prosecco ook de naam van de druif. Hierdoor kon er overal in de wereld wijn worden gemaakt die Prosecco heette. Vaak was deze was moussered gemaakt door koolzuur in te spuiten en van zeer matige kwaliteit. Dit leidde tot een slechte reputatie van ‘echte’ Prosecco. Daarom hebben ze in 2009 de naam van de druif veranderd in glera, de oorspronkelijke naam en de naam Prosecco beschermd. Brut: Een droge stijl met slechts een heel klein beetje restsuiker, max 12 gram per liter. Spumante: Volledig mousserend, in tegenstelling tot frizzante wat lichtmousserend betekent
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.